PERMANENTE MAKE-UP

     Wat is permanente make-up?

 

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze eis niet tegemoet komen. Permanente make-up van Nouveau Contour wel!

 

Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats. ‘s Morgens, ‘s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend. Doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen bespaart u zich dagelijks veel tijd.

 

 

        Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

 

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

 

 

        Vakmanschap

 

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij uw Nouveau Contour specialiste in goede handen. Uw specialiste is opgeleid bij Infiniti Academy, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Uw specialiste heeft een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. De jarenlange ervaring en deskundigheid van docenten en de unieke Nouveau Contour methode, waarin de modernste technieken zijn opgenomen, is uw garantie voor kwaliteit.

 

 

        Betrouwbare apparatuur

 

Uw specialiste werkt met de Nouveau Contour Intelligent, Nouveau Digital 1000 of Nouveau Intelligent High Definition (HD), pigmentatie apparaten waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Intelligent is computer gestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en uw specialiste optimale resultaten kan garanderen. De computer aansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na de behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij uw Nouveau Contour specialiste volledig veilig is.

Elite artist

Carolien Maes is succesvol afgestudeerd als Elite Artist in de Micropigmentatie.

Verloop van de behandeling

Elke behandeling start met een intakegesprek. Daarin bespreken we alle wensen en vragen en stellen een plan van aanpak op. Samen bepalen we de beste techniek, kleur en vorm voor uw gelaat. Pas als u tevreden bent met het design starten we het eigenlijke pigmenteren. De behandeling verloopt volledig pijnloos dankzij de lokale verdoving en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Het hele proces duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor de prijs krijgt u 2 sessies, stel dat een 3 de sessie zou nodig zijn. Dan betaalt u 75 Euro (prijs pigment en naald) dit enkel binnen de 3 maand na de 1 ste behandeling.

Voor de behandeling

Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden.


Vermijd alcohol voor de behandeling.


Sport niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout, wordt ook gebruikt om ‘verkeerde’ PMU te verwijderen!)  kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.


Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.


Alle nieuwe PMU behandelingen zullen uit minimaal twee behandelingen bestaan.


U mag ten tijde van de behandeling niet bruin zijn op het gezicht; er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid (spraytan is toegestaan). Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.  Plan dus goed!


De dag van de behandeling mag er niet gesport worden (i.v.m. zweten en zout), mag er niet direct zonlicht of zonnebank licht op komen .. geen retinol houdende (vit a) producten of peelingen gebruiken rondom het gebied gedurende 30 dagen na de behandeling. Tien dagen niet zweten!


Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.


Als PMU ooit is weggelaserd bij u moet u rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn.

Hersteltijd verschilt per persoon. Met de juiste techniek zal zwelling tot een minimum beperkt worden en zal het weinig bloeden tijdens de behandeling.  Toch ook dit verschilt van persoon tot persoon.


Cliënten krijgen na de behandeling na-instructies op papier. Het behandelde gebied zal na 3-30 dagen lichter worden..het is aan te raden de nabehandeling na minimaal 6 weken plaats te laten vinden.

Daarna Kan u laten bijwerken wanneer u vind dat de permanente make up te licht wordt.


Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen; het gebied mag nadien gekoeld worden met icepacks. Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen.


De kleur zal 30%-40% zachter worden! De nabehandeling zal de ‘te zachte’ plekjes opvullen en de puntjes op de ‘i’’ zetten.


Als u veel in de zon zit, een hele vette huid heeft, anti ageing cremes gebruikt, Retinol houdende producten gebruikt en veel transpireert zal u hoogstwaarschijnlijk al na 10 maanden- 1 jaar terug moeten komen voor en bijwerk behandeling. Als u de PMU goed beschermt heeft u er langer plezier van.

Na de behandeling

72h geen lenzen voor en na de behandeling.


Geen wimperextensions voor of na de behandeling.


Bij koortsblaasjes eerst oveleggen met uw PMU specialist!


Er is ALTIJD een 2de behandeling nodig bij ogen, wenkbrauwen & liplijn.  Bij full-lips & oogschaduw zitten er 2 nabehandelingen in de prijs inbegrepen.  Heeft u nog een extra behandeling nodig dan betaald u hiervoor bij (nl. € 75/behandeling)


Vermijd bij lippen contact kleding, make up en eten; een infectie is snel veroorzaakt en zal het resultaat niet ten goede komen. Het zal even lastig met eten zijn maar het is te doen. Vermijd het pulken, bijten en het likken van de lippen na behandeling. Voor lippen zijn 2-3 behandelingen nodig. De lippen mogen iets vetter gehouden worden omdat deze wat gevoeliger zullen worden nadien; elke 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak!


Geen zeewater of zwembadwater, sauna of zonnebank voor 14 dagen. Dit allemaal moet vermeden worden gedurende het proces van herstel, dus plan het goed!